BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

IX. Országos Szenior Táncverseny - Gyula, 2017. július 1.

Közzétéve:  2017-07-04

Értéket teremtettek és adtak át, valamint közösséget építettek a hétvégi rendezvényen

Több százan az országos szeniorfesztiválon

Az ország harmincnégy településéről 410 fellépő és több száz néző, illetve kísérő vett részt szombaton a kilencedik Országos Szenior Táncfesztiválon, a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.
Szrenka Pálné, a szervező Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, hazánk valamennyi tájáról érkeztek résztvevők a megmérettetésre. Egyebek mellett Abasárról, Nyíregyházáról, Nógrád megyéből, Vas megye több településéről, Hajdú-Biharból és Bács-Kiskun megyéből egyaránt eljöttek a versenyre.
- Az ilyen rendezvények bizonyítják, hogy érdemes a kultúrára odafigyelni és áldozni érte, értéket teremteni és átadni-ecsetelte Szrenka Pálné.
- A program kiválóan szolgálja a közösségépítést és a társas élményeket. Akadt olyan fellépő, akit meggyógyított betegségéből a fellépés lehetősége.
Az elnök kiemelte, társastánc, néptánc és egyéb kategóriában versenyezhettek a résztvevők. A zsűriben olyan kiváló szakemberek foglaltak helyet mint Virág Veronika, Gulyás Miklós és Pintér Tibor.
Felvetésünkre Szrenka Pálné szólt arról is, hogy a legtöbben több napra látogattak el Gyulára, és megnézték a város nevezetességeit, felkeresték a várfürdőt.
Beszédében dr. Görgényi Ernő, a házigazda város polgármestere, a program fővédnöke hangsúlyozta, elődeiknek, a ma élő szépkorúaknak is köszönhetően Gyula jó néhány különleges értékkel és látnivalóval rendelkezik. Mint mondta, nagy becsben tartják a vendégeket, s szívüknek különösen kedvesek, akik visszatérő vendégnek számítanak.
- Az Országos Szenior Táncverseny résztvevői ilyenek, hiszen a versengésnek már tavaly is városunk adott otthont – fogalmazott.
- Felvetődött, hogy a tizedik, jubileumi programot is itt tartanák, ami nagy megtiszteltetést jelente, és ahhoz minden segítséget megadunk.
Mint aláhúzta, a társaslét nagyon fontos a szépkorúak életében.
Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a testi-lelki egészség megőrzése szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte a táncot. Leszögezte, a versenyen a maguk nemében professzionális produkciókat láthatott a közönség.

(Békés Megyei Hírlap 2017.07.03.)

A rendezvényről készült galériánkat ide kattintva tekintheti meg!

 

« Vissza a hírekhez