BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Békés Megyei Járások Kulturális Találkozója: Hagyományőrző népdalkörök járási, valamint szólóénekesek régiós versenye. 2017. május 6., Békés

Közzétéve:  2017-05-25

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2017. május 06-án rendezte meg Békés városában a Kecskeméti Gábor Művelődési Központban a Békés megyei járások kulturális találkozóját.

A rendezvény célja hogy lehetőséget biztosítsunk dalköreinknek és szólóénekeseinknek a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére,
hagyományaink ápolására.

Szrenka Pálné Erzsike a megyei szövetség elnöke köszöntötte a megjelent fellépőket és kísérőiket, a rendezvény segítőket, a támogatókat, majd utána a rendezvényt Tolnai Péter a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg.
A találkozó szakmai zsűrije: Barna Zoltán zsűri elnök, Száváné Pálfi Ilona zsűri tag, Királyné Fehér Ágnes zsűritag, nem volt könnyű helyzetben, hiszen a fellépők többsége mind magas szintű előadással lepte meg a zsűrit.

A találkozón 31 fellépő (15 hagyományőrző kórus, 16 fő szólóénekes) örvendeztette meg a közönséget és a fellépő csoportokat.
A több mint öt órás magas szintű produkciók után a zsűri minősítette a 31 fellépők produkciót és az alábbi eredmény született:

  • Kiváló minősítést: 7 hagyományőrző kórus és 5 szólóénekes kapott,
  • Arany minősítést: 6 hagyományőrző kórus és 5 szólóénekes kapott,
  • Ezüst minősítést:  2 hagyományőrző kórus és 6 szólóénekes kapott.

A rendezvény végén a zsűri döntését Barna Zoltán a zsűri elnöke  ismertette, kihangsúlyozva, hogy meglepően magas szintű előadásokat hallgathattak mind  a hagyományőrző dalköröktől, kórusoktól, mind a szólóénekesektől.

A minősített fellépők helyezéseit Szrenka Pálné Erzsike ismertette (aki egyben a teljes rendezvény konferansz feladatait is ellátta) majd tőle vehették át az elismerő okleveleket is, Krizsán György alelnöktől pedig a tárgyjutalmakat.

Rendezvényünk a Nemzeti Együttműködési Alap és a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.

A rendezvényről készült galériánkat ide kattintva érheti el.

 

« Vissza a hírekhez