BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Tüdőgyulladás Világnapja - 2016. 11. 11.

Közzétéve:  2016-11-22

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége november 11-én egyórás sétát szervezett a Tüdőgyulladás Világnapja alkalmából. A figyelemfelhívó séta a szövetség székházától az Élővíz-csatorna mentén a gyönyörű őszbehajló szoborsétányon, a Polgármesteri Hivatal előtt elhaladva a Szent István téren a Sas Patika előtt zárult.

A közel félszáz résztvevő transzparensekkel, kabátokra kitűzött jelvényekkel, az országos egészséges életmódot népszerűsítő, jelen esetben a tüdőgyulladás okozta - sajnos már-már népbetegségként való terjedésére –a megbetegedések megelőzésére hívta fel a figyelmet rendezett csoportos sétájuk alkalmával.

Az idén a nyugdíjas résztvevőket a figyelemfelhívó séta előtt a Megyei Szövetség munkatársai forró teával, almával vendégelték meg, majd a séta befejeztével a Békéscsabai Sas Patika előtt - az akciónkhoz csatlakozó gyógyszertár - pemetefű gyógycukorkával jutalmazta a sétálókat.

Nyugdíjas korban sem szabad leállni, sem fizikailag, sem szellemileg, fittnek kell maradni, csak így lehet minél tartalmasabb és aktív az időskor. Rendezvényeink- kel is ezt igyekszünk szem előtt tartani, például akkor, amikor sport- és egészség- napot, illetve több témában – így most a tüdőgyulladás megelőzésére – előadá- sokat szervezünk. Tévhit ma már, hogy a tüdőgyulladás veszélytelen, hiszen most is a tizedik leggyakoribb halálok, és a fertőző betegségek közül tüdőgyulladásba halnak meg a legtöbben. Tény az is, hogy komolyan kell kezelni ezt a betegséget, legtöbbször nem elég az otthoni „majd kifekszem” hozzáállás, ajánlatos minden esetben szakemberhez kell fordulni – nyilatkozta Szrenka Pálné Erzsike a Megyei Szövetség elnöke.

Az eseményről készült galériát itt találja.

 

« Vissza a hírekhez