BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Békés Megyei Idősek Világnapja - 2016. 10. 22. - Gyula, Sportcsarnok

Közzétéve:  2016-11-03

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége és Gyula város
Önkormányzata

Az idén október 22-én (szombaton) 11.00 órától rendezte meg a már hagyományos Idősek Világnapja Ünnepségét Gyulán a Városi Sportcsarnokban a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény és a Megyei Kórház nyugdíjasaival együtt.

Az idén október 22-én (szombaton) 11.00 órától rendezte meg a már hagyományos Idősek Világnapja Ünnepségét Gyulán a Városi Sportcsarnokban a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény és a Megyei Kórház nyugdíjasaival együtt.
A rendezvény lebonyolításában segítségünkre volt Dr. Görgényi Ernő Gyula város Polgármestere, Kónya István Alpolgármester Úr és a képviselőtestület
nagyban hozzájárult ahhoz , hogy méltó képen ünnepelhettünk.

Köszönetünket fejezzük ki a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnok vezetőjének és munkatársainak akik odaadó munkával a Sportcsarnokból  hangulatos, otthonos nagytermet varázsoltak és a Gyula Konyha  Nonprofit Kft. jóvoltából gyönyörűen terített asztalokkal várták a népes, félezres vendégsereget.

A megjelent vendégeket elsőként Dr. Kovács József Úr  Országgyűlési Képviselő a Parlament Népjóléti Bizottságának Alelnöke köszöntötte, aki a világnap jelentőségéről, az idősekről való évenkénti megemlékezésről és az ünnepséget követő nap – október 23.- jelentőségéről is szólt a megjelentekhez.

Ezt követően Szrenka Pálné  a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke, a NYOSZ alelnöke, a Civil Szervezetek Szövetsége alelnöke   meleg szavakkal köszöntötte a megjelent városvezetőket, a megyei szövetséghez tartozó szervezetek vezetői és tagságát, valamint a gyulai szervezetek vezetőit és tagságát.
Köszönetét fejezte ki a közreműködőknek , a Szövetség elnökségi tagjainak és tagjainak akik az ünnepség szervezésében részt vettek.

Kiemelte, hogy ezen a napon az Idősek Világnapján az idősek megbecsülése és tisztelete jeleként sokkal nagyobb figyelem irányul a társadalom részéről kortársainkra.

Évente azért jövünk össze, hogy kifejezhessük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú munkában eltöltött évek után, megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik.

Vannak olyan tagtársaink is, akik magas kort megélve, hosszú évtizedek, évek óta töretlen lelkesedéssel tevékenykednek a megye különböző településein a tagtársak, a nyugdíjas közösség érdekében.

A Megyei Szövetség nem feledkezik meg róluk, így ez a mai nap kiváló alkalom arra, hogy a Békés megyei nyugdíjas szervezetek javaslatai alapján „Díszoklevelet” és a Szövetségünk 20 éves kiadványát adományozzunk 23 megyei aktivistánknak – „az időskorúakért, a nyugdíjasokért, a közösség érdekében kifejtett kimagasló, áldozatkész munkájuk elismeréseként” -.
Szrenka Pálné a Megyei Szövetség elnöke a 23 kitüntetett egyedi életútja ismertetései után, a szövetség két alelnöke Krizsán György és Balázs Imre közreműködésével adta át az elismeréseket az ünnepelteknek.

Az elismerések átadását követően kulturális műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Fellépett a Nosztalgia Vasutas  Klub Gyöngytánc köre és magyar csárdást adtak elő ,  ezután következett a Vésztői Nyugdíjas Egyesület tagja Kovács Jánosné Erika vésztői nótaénekes, az Okányi Nóta klub tagja, ezután   Gyetvai Zoltán sarkadi nótaénekes következett aki az idei évben a Sarkad város Kultúrájáért kitüntetésben részesült, ezután  Szatmári Jánosné dobozi nótaénekes népdalcsokorral örvendeztette meg a közönséget, ezután Balogh István dobozi nótaénekes lépett színpadra aki az Okányi Nóta Klub tagja és  2015-ben elnyerte Országos megmérettetésen az „ Év Szenior Dalosa„ címet.

A jó hangulatú kulturális műsort követően Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, egyben örömét fejezte ki, hogy a helyi idősek világnapja rendezvényhez társulva Gyulán üdvözölheti a Megyei Nyugdíjas Szövetség szervezésébena Békés megyei települések nyugdíjas szervezeteinek vezetőit és  képviselőit.  Megköszönte a rendezvényhez nyújtott odaadó, lelkiismeretes munkát, és felajánlva a város vendégszeretetét és lehetőségét a következő évi nagyrendezvények gyulai lebonyolításához.

Ezt követően Dr. Becsei László a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa és Dr. Homoki Andrea Ph.D a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár és Egészségtudományi Kar Gyulai Egészségtudományi Campus megbízott vezetője adta át a hosszú évek óta az egészségügyben diploma
nélküli kiemelten dolgozó nyugdíjasnak  Bakó Jánosnénak a „Diploma Honoris” díjat.

Ugyancsak ezen az ünnepségen került sor „Év nagymamája” és az „Év nagypapája” gyulai díjak átadására is . Az „ Év nagymamája „ díjat
Kevevári Józsefné a Pándi Kálmán Kórház nyugdíjasa , Az „Év nagypapája” díjat  méltatva életútjukat és tevékenységüket melyet a közösségekben és közösségekért végeznek idén a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete volt vezetője  Kovács Ernő kapta meg.

A köszöntők és ünnepségek után, jól esett a kitűnően összeállított menü és a jó hangulat.

Az ebéd és a rendezvény időtartama alatt a zenét Petneházi Géza szolgáltatta, a félezres nagyságú közönségnek. A kitűnő hangulatú rendezvény a késő délutáni órákig tartott, melynek az egészségügyi biztosítását az Alföld Ambulance
szakemberei látták el.

A Megye nyugdíjasainak és állampolgárainak szeretetben eltöltött  békés , boldog éveket kívánunk.

                                                                                        / Mizó  Ferenc/

A rendezvényről készült galériánkat itt tekintheti meg.

 

« Vissza a hírekhez