BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Családi Egészség és Sportnap, Békéscsaba (2016.08.05.)

Közzétéve:  2016-08-07

Augusztus 5-én (pénteken) rendezte meg a Békés Megyei  Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a megyei Családi Egészség és Sportnapját Békéscsabán a Tréning Center sportközpontban.

A hétköznapi dátum választása jónak bizonyult mind a rendezvény helyszíne, valamint a megye nyugdíjas klubjaiból, egyesületeiből megjelent több mint 240 fő résztvevő szempontjából is. Kitűnő időben, közel 30 fokos egész napos hőségben rendezhettük meg a sportnapot.

A rendezvényt Szrenka Pálné Erzsike a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Tolnai Péter a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke, Herczegné Szabó Mariann a Békés Megyei Clerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete elnöke, aki a NEA kollégiumi tagja, Kotroczóné Antal Terézia a Békés Megyei vezető védőnő, Gólya Pál a Békés Megyei Civil Szervezetek Szövetsége elnöke.

A rendezvény a címéből is kiindulva családias, szenior jellegű felnőtt és gyermekprogramokkal, versenyekkel vártuk nyugdíjas tagjainkat: a közös, felnőtt és gyermek bemelegítő tornába majd mindenki aktívan, helyéről felállva bekapcsolódott, mely kezdőprogramunkat egy nyugdíjas védőnő vezetett le. Utána egy szakszerű újraélesztési bemutatót láthatott a népes vendégsereg, melyet egy élethű próbababán az Alföld Ambulance Kft mentőtisztje mutatott be és szakszerű információkkal szolgált.

A nap számos sportprogramjaira női-, férfi- és gyermek kategóriákban lehetett jelentkezni: kapura rúgás, kosárlabda dobás, tollaslabda, lengőteke, biliárd, stb.  A nagymamák, nagypapák és unokák ügyességi versenyeire, a szellemi totó nem könnyű kérdéseire is nagyszámú jelentkező volt. A sportversenyek mellett a gyermekeknek aszfaltrajz versenyt is szerveztünk több gyönyörű szép alkotással bővítve a sportközpont főbejárata előtti betonjárdát.

A sportnap teljes időtartama alatt a Békés Megyei ÁNTSZ, és a Békés Megyei Védőnői Szolgálat munkatársai életmód és az egészséges táplálkozási tanácsadással, valamint különféle egészségügyi műszeres mérésekkel álltak a nagyszámú érdeklődő rendelkezésére az „egészség utcában”.

Akik esetleg nem, vagy már nem sportoltak, azok egész napos megyei kulturális bemutatón vehettek részt a nagysátorban, akiket a Vésztői Barátság Népdalkör, a Csorvási Csalogány Népdalkör, valamint több szólóénekes : Pappné Évike Gyomaendrődről, Gyetvai Zoltán Sarkadról, Kovácsné Erika Vésztőről, Bagyinka János Békéscsabáról, Balogh István Dobozról szórakoztatott a nap folyamán.

A Családi Egészség és Sportnap fő eseménye a főzőverseny volt, melyre 5 vállalkozó Békés megyei nyugdíjas szervezet csapata jelentkezett. Az öt csapat feladata nem volt könnyű, hiszen a több mint 240 fő vendégre való pörkölt előkészítése, főzése volt a feladat, melyhez összesen több mint 100 kg vegyes sertéshúst használtak fel.  A rájuk bízott feladatot, munkát jól ellátták, hiszen a kitűnő ízesítésű pörköltek mindegyike az utolsó falatig elfogyott.

A kitűnő ebéd után a sportprogramok minden kategóriája (felnőtt, gyermek) eredményhirdetése következett, ahol okleveleket és értékes díjakat vehettek át a benevezettek.  Nem lett elfeledve a főzőverseny eredményhirdetése, értékelése sem, amely szintén oklevelekkel és értékes csapat díjakkal lettek jutalmazva.

A megyei sportnap zenei aláfestésű kötetlen beszélgetéssel, értékelésekkel ért véget.

A rendezvény után a megyei szövetség telefonjára beérkezett számos elismerő gratuláció is azt tükrözi, hogy nem volt haszontalan a nem könnyű előkészítő és főleg az egész napos lebonyolító, szervező munka. A munka döntő többségét a Szrenka Pálné Erzsikének Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnökasszonyának köszönhetjük, aki az utóbbi időben „nem igazi” egészségi állapota mellet is teljes erőbedobással végezte, végzi munkáját.

A rendezvényről készült fotókat ide kattintva tekintheti meg.

 

« Vissza a hírekhez