BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

TAVASZKÖSZÖNTŐ Rendezvény

Közzétéve:  2024-06-11

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2024. április 26.-án tartotta „Tavaszköszöntő” rendezvényét, melyre meghívtuk a megyében működő klubok és egyesületek vezetőit és tagjait. Amely Békéscsabán, a Csaba Parkban, a Pálinkamúzeumban került megrendezésre.

A rendezvény kísérőprogramjaként Pálinkaversenyt hirdettünk, szakértő zsűrivel. Nevezni 2 dl. saját pálinkával lehetett a helyszínen, az alábbi adatok feltüntetésével: a pálinka fajtája, évjárata, alkoholtartalma. Nagyon fontosak az ilyen közösségépítő rendezvények, ahol a jó barátok találkozhatnak, beszélgethetnek, és önfeledten szórakozhatnak.

A rendezvényt Herczeg Tamás, Országgyűlési képviselő nyitotta meg, és méltatta a rendezvény jelentőségét, köszönetét fejezte ki a szervezőknek. Köszöntőjében a nyugdíjas társadalom társadalmi hasznosságát emelte ki. Az a tudás, tapasztalat és bölcsesség, amivel rendelkeznek, mindenképp figyelemre méltó a fiatalabb generáció számára.

Müller János, a NYOSZ alelnöke, köszöntötte a megjelenteket és köszönetét fejezte ki az ilyen, és ehez hasonló rendezvények szervezéséért. Felhívta a figyelmet a mozgás fontosságára, hogy az országos szövetség is részt vesz az egymillió lépés az idősekért mozgásprogramban. A gyalogló klubok megszervezéséhez a miniszterelnökség anyagi forrásokat tud biztosítani, mivel a mozgás nagyban segíti a prevenciót.

A köszöntők elhangzása után a Sarkadkeresztúri Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének kiváló színjátszó csoportja műsorán szórakozhatott a közönség. Ezután a tavaszt köszöntöttük, Várnai Zseni csodálatos ideillő versével. A vers címe: Csodák csodája.

A Himnusz elhangzása után, közösen elfogyasztottuk a finom ebédet, köszönet ezért a Csaba Park Étterem Kft. kollektívájának.

Ezután kezdetét vette a felhőtlen kikapcsolódás, legalább pár órára mindenki feledte búját-bánatát, mulatott és gondtalanul szórakozott.

Majd a pálinkaverseny eredményhirdetésére került sor. Díjazottaink arany, ezüst és bronz minősítésben részesültek.

A szervezőket örömmel tölti el ilyenkor, hogy megérte a fáradság, hiszen a résztvevők mosolya, jókedve, mindenért kárpótol. Az önkéntes munkának ez a szépsége és a fizetsége, mivel önkénteseink teszik munkájukat ingyen és bérmentve, minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül, emberbaráti szeretetből.

 

Rendezvényünk a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Békés Vármegyei Önkormányzat és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

 

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez