BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

XII. Országos Nyugdíjas Fesztivál (2024.09.25-2024.09.29.)

Közzétéve:  2024-06-07

KEDVES NYUGDÍJAS TÁRSAK!

 

XII. Országos Nyugdíjas Fesztivál 2024. szeptember 25-től szeptember 29-ig Sátoraljaújhelyen!

Minden kortársunkat, közösségeket, művészeti csoportokat, egyéni érdeklődőket, baráti társaságokat szeretettel várunk a XII. Országos Nyugdíjas Fesztivál rendezvényeire.

 

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg az „Országos Nyugdíjas Fesztivál” rendezvényét, melyre ezúton hívjuk közösségeinket, kortársainkat, és érdeklődő vendégeinket.

 

Azért döntöttünk a Sátoraljaújhelyi helyszín mellett, mert kissé a régi Csillebérci hangulatot idézi, és egyszerre biztosít számunkra rendezvényhelyszínt, szállást, sajátkonyhás étkeztetést, büfét és egyéb szabadidős helyszíneket, mindezt kedvező áron.

A Zemplén Magyarország északkeleti szegletében egy igazi gyöngyszem. Izgalmas úticéllá adódik itt össze a természet, az impozáns várak és kastélyok, a kulturális programok, a Bodrog és a Hernád vízi élete és az UNESCO világörökségéhez tartozó történelmi Tokaj- hegyaljai borvidék. A rengeteg túralehetőség mellett az Országos Kéktúra kezdő vagy utolsó szakaszai is itt húzódnak.

 

Információk a helyszínekkel és a programokkal kapcsolatban:

Szállás, étkezés és szabadtéri programok: Rákóczi Hotel, Sátoraljaújhely, V. István király útja 123.

 

Az esemény ismertetése

- Szeptember 25.-én, „Nulladik” nap: érkezés, a szállást már 10 órától lehet elfoglalni és ismerkedni a környék nevezetességeivel.

 

- Szeptember 26.-án, 09:30-17:00 óráig

Ezek vagyunk mi! – Bemutatkoznak a NYOSZ tagszervezeteinek legjobbjai (KI-MIT-TUD?), könnyűzene, nóták, népdalok, táncos műsorszámok, színjátszó csoportok, stb.

A rendezvényre bármely művészeti ágban tevékenykedő nyugdíjasok egyéni és csoportos produkcióit várjuk, elsősorban olyanokét, akik hosszabb ideje, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak más versenyeken, fesztiválokon.

A legjobbak között is a legjobbakat szakértő zsűri értékeli, és elismerések átadása következik.

Nevezési díj: 700.-Ft/fő. Vendégeinknek a részvételi díj: 700.-Ft/fő.

Nevezési lap a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek szövetsége honlapján (www.bekesnyugdijasok.hu) elérhető vagy igényelhető a bmnyesz@gmail.com e-mail címen.

Este: baráti beszélgetések, zenés-táncos mulatság.

 

- Szeptember 27.-én, 09:00-17:00 óráig

  XII. Országos Dalköri Fesztivál (A Sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel Sportcsarnokában). A rendezvényre nyugdíjas dalkörök, népdalcsoportok, kórusok és nosztalgia dalkörök jelentkezését várjuk. Szervezeteink kérésére az idei évben először lehetőséget biztosítunk az országban működő nyugdíjas zenekaroknak a bemutatkozásra, hagyományaink ápolására. Nevezési díj: 700.- Ft/fő a dalköröknek és a zenekaroknak is. Nevezési lap a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek szövetsége honlapján (www.bekesnyugdijasok.hu) elérhető vagy igényelhető a bmnyesz@gmail.com e-mail címen. Vendégeinknek a részvételi díj: 700.- Ft/fő.

A fellépő csoportokat szakértő zsűri minősíti. Külön értékeli a népdalkörök és a nosztalgia dalosok, valamint a zenekarok versenyét. Arany, ezüst és bronz minősítést kapnak, továbbá ajándéktárgyak és oklevél lesz a jutalmuk.

A rendezők célja a közösségépítés és az önfeledt szórakozás.

 

- Szeptember 28.-án, 09:30-15:00 óráig Országos Idősek Világnapja. Ünnepi műsor.

Köszöntők hangzanak el. A már hagyományossá vált országos elismerések átadását, mely eddig a Nyugdíjasok Országos Szövetsége székházában került megrendezésre, szeretnénk még meghittebbé, ünnepélyesebbé tenni. Ebből az alkalomból szeretnénk külön köszönetet mondani azoknak az önkénteseinknek, egyesületi és klubvezetőinknek, akik nap, mint nap segítségünkre vannak, együttműködnek velünk abban, hogy nyugdíjasaink minél szebb, aktív időskort éljenek meg.

Az országos szövetség kitüntetését vehetik át több évtizedes munkájuk elismeréseként.

Kérjük a megyei szövetségek elnökeit, hogy hozzák el a kitüntetetteket, hogy egy csodálatos napot töltsünk el együtt és maradandó élményt szerezzünk önkénteseinknek.

 

15:00 órától a szabadtéren sport, szabadidős és rekreációs programok. A Gyaloglóklubok felvonulása.

Este: zenés-táncos mulatság.

 

- Szeptember 29.-én, a környék nevezetességeinek megtekintése (Tokaj és környéke), hazautazás. Külön kérésre a szállodát lehetőségünk van 17:00 óráig elhagyni, tehát erre a napra is lehetőség van sportolásra és szervezhetünk szabadidős programot. A Szlovák határ mellet a világhírű Hollóházi Porcelán Múzeumba is el lehet látogatni. Szerencsre a Szerencsi Vármúzeum megtekintése, és a Szerencsi Csokoládéboltban lehetőség van vásárlásra. A Tokaji pincesoron a híres borokból lehet vásárolni.

 

Aki több napot szeretne még maradni, erre is van lehetőség, ezt e-mailben szíveskedjenek jelezni.

 

A többnapos rendezvénysorozat koordinátora: Szrenka Pálné, a NYOSZ alelnöke, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke, akit a bmnyesz@gmail.com e-mail címen vagy a 0630/209-17-05-ös és a 0630/349-37-89-es telefonszámon lehet elérni.

 

« Vissza a hírekhez