BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Megyei Családi Egészség és Sportnap Békéscsabán

Közzétéve:  2023-10-25

Codebeautify.org Text to HTML Converter

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Müller János, a NYOSZ alelnöke köszöntötte a szépszámú megjelenteket.

A Szövetség kiemelt rendezvényének eddigi és ez évi célja az idős, nyugdíjas korosztály megmozgatása, szórakoztatása, aktivitásuk megőrzése, az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és a rekreáció. Az életminőség legmeghatározóbb eleme az egészségmegőrzés, a megelőzés szolgálatában a spotosabb életvitelt népszerűsítő, a mozgáskultúrát erősítő sportnapok hozzájárulnak ahhoz, hogy nyugdíjasaink minél tovább aktív életet éljenek.

A nap folyamán az „egészség utcában” folyamatos volt az érdeklődés. Szűrővizsgálatokra és egyéb szolgáltatásokra volt lehetőség a Gál Ferenc Egyetem Egészségügyi Karának munkatársai jóvoltából. Az egészségügyi szakemberek szaktanácsodásokkal álltak a nagyszámú résztvevők rendelkezésére: életmód tanácsadással, az egészséges táplálkozás és az egészség megőrzésével kapcsolatos előadásokkal. Az országos hatáskörű Kreatív Formák Alapítvány munkatársai a látássérült emberek életminőségének javításában voltak segítségünkre.

A Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Egyensúly AE Egyesület munkatársai tájékoztatókkal és közösségépítéssel kapcsolatos információkat osztottak meg az érdeklődőkkel.

A nap közös bemelegítő tornával kezdődött. Nagyon sok embernek van mozgásszervi problémája, ami befolyásolja a hétköznapjait, de azt rendszeres mozgással tompítani lehet. A torna meghozta a kedvet a mozgáshoz, ezután több sportversenyre lehetett nevezni. Előkerültek a kisebb-nagyobb méretű labdák, aki akart kapura rúghatott, megcélozhatták a kosárgyűrűt is, de a teke és a tollaslabda barátai is megtalálhatták a számításaikat. A nagyszülők és unokák szellemi totóban, aszfalt rajzversenyen és egyéb ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat.

A Békés Megyei Családi Egészség és Sportnap programját színesítette, hogy főzőversenyt rendeztek a benevező csapatoknak. A bográcsokban elkészült finom ételeket zsűrizés után jó étvággyal fogyaszthatta el a több mint 300 résztvevő.

A rendezvény teljes időtartama alatt a zenét állandó zenészünk Petneházi Géza szolgáltatta. Akik nem vettek részt a sportprogramokon, azok a nyugdíjas csoportok, előadók változatos kulturális műsorain szórakozhattak.

A sportversenyek eredményhirdetése után mindegyik sportágban a résztvevő felnőttek és gyermekek oklevelet és érmet vehetett át. Jutalmazva lettek a főzőverseny csapatai is. I., II., III. helyezett és három különdíj talált gazdára, de minden versenyben lévő csapatunk oklevélben és tárgyjutalomban részesült. Az ételeket Dévai Jánosné, Szatmári Gyula és Barabás János, mesterszakácsok értékelték, a szakma szabályai szerint.
Örömünkre szolgált, hogy az egész napos programokkal, felhőtlenül szórakozhattak, kikapcsolódhattak nyugdíjas társaink, és szeretetben együtt lehettünk. Az ilyen és hasonló rendezvényeknek hatalmas közösségépítő ereje van.

A rendezvényt támogatta: a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Békés Vármegyei Önkormányzat, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.


Valachné Körözsi Eszter
alelnök

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez