BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

XIV. Országos Szenior Táncfesztivál

Közzétéve:  2023-07-19

Kora reggeltől az ország számos tájáról, többek között Kistarcsáról, Kabáról, Sándorfalváról, Budapestről, Nyíregyházáról, Gyöngyöshalászról, Tiszaszentimréről, Bakonszegről, Szentesről, Berettyóújfaluból, Hódmezővásárhelyről, Miskolcról, Töltéstaváról, Telkiből, illetve Békéscsabáról, Gyuláról, Sarkadról, Vésztőről, Orosházáról, Szeghalomról érkeztek a nagyon jó hangulatú, igazi közösségépítő programra.

Érkező csoportok, fellépők lepték el a Művelődési Központ előcsarnokát, ahol a regisztráció után népviseletbe és egyéb fellépő ruhába öltöztek át, a hagyományoknak megfelelően.

A táncfesztivál lehetőséget biztosít az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére, szakmai zsűri általi megmérettetésre. A fesztivál kiemelt célja az is, hogy a bemutatott produkciókkal a táncosok kedvet teremtsenek a közönségnek, a nyugdíjas korosztálynak a mozgáshoz, a felnőttkori tánctanuláshoz, az önfeledt szórakozáshoz.

A Himnusz közös eléneklése után Szrenka Pálné a Szövetség elnöke köszöntötte a megjelent fellépőket, támogatókat és a kedves közönséget. „Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, jó látni a sok ismerős arcot, nem lehet elégszer megköszönni azt a sok erőt, biztatást, amit kapunk Önöktől és megerősítenek bennünket abban, évről-évre, hogy a művészetre, a hagyományőrzésre áldozni kell. Büszkék lehetünk arra, hogy az időskor aktív megélésének számtalan lehetőségét tudjuk biztosítani a korosztály számára. A mai rendezvény is bizonyítja a tánc összetartó erejét, és azt hogy a nyugdíjas társadalom aktív a mindennapokban és jelentősen kiveszi a részét mások szórakoztatásában.”

 A rendezvényt a vendéglátó Gyula város polgármestere megbízásából Kiss Tamásné tanácsnok nyitotta meg, mint a rendezvény fővédnöke. Köszöntötte a megjelenteket Meskó László, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Méltatta a rendezvény nagyságát, a közösségépítés fontosságát, és hogy a nyugdíjas társadalom nagyon sokat tesz az aktív időskor megéléséért. A rendezvény nagyságát az is mutatja, hogy a kilenc harminckor kezdődő Táncfesztivál az eredményhirdetés után délután öt órakor ért véget. Köszönet a fellépő csoportoknak, 44 értékes műsorszámot mutattak be a háromtagú szakmai zsűri előtt. Köszönet a zsűri tagjainak, Felczán Bélának, a zsűri elnökének, Virág Veronikának és Tarr Ferencnek, hogy elfogadták felkérésünket. Külön köszönet illeti meg Szabó Ilonát, aki a nap moderátora volt, aki együtt élt a versenyzőkkel, és az ő nyugalmából próbált minden fellépőnek átadni.

A fergeteges szenior néptánc produkciók mellett, a lágyabb társastánc produkciókban gyönyörködhetett a közel 400 fellépő és több mint 200 fős közönség. A résztvevők standard, néptánc, countrytól a zumbáig számos táncot felvonultató egyéb kategóriában adtak számot tudásukról. A zsűri értékelésében méltatta a rendezvény fontosságát, kiemelte, hogy táncosaink sokat fejlődtek és magas színvonalú produkciókat adtak elő. A rendezvény színvonalát az is mutatja, hogy 11 kiemelt arany és 17 arany fokozat talált gazdára. Ezenkívül ezüstminősítést és különdíjakat vehettek át a fellépő csoportok, akiknek gratulálunk és köszönetünket fejezzük ki.

 

Versenyzőink bizonyították, hogy tanulni, alkotni, értéket teremteni és azt másoknak átadni soha sem késő, kemény felkészülés, gyakorlás előzi meg a sikert. A közönség fegyelmezetten és nagy tapssal jutalmazta a látott produkciókat.

 

A rendezők ezúton mondanak köszönetet az elnökség tagjainak, a megyei szövetség tagszervezetei önkéntes segítőinek a rendezvényen nyújtott önkéntes és odaadó munkájukért.

 

Rendezvényünket támogatta: a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Együttműködési Alap, a Békés Vármegyei Önkormányzat és Gyula Város Önkormányzata.

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez