BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

BÉKÉS MEGYEI HAGYOMÁNYŐRZŐ DALKÖRÖK ÉS SZÓLÓÉNEKESEK versenye - 2022.05.18. - Orosháza

Közzétéve:  2022-05-25

A nyugdíjasok szellemi frissességét, a folyamatos tanulást, a közösségi élményt nyújtja a 2011 óta a hagyományőrző népdalkörök és szólóénekeseknek életre hozott regionális versenye, az arra való felkészülés.

Ennek adott otthont az orosházi Petőfi Művelődési Központ 2022. május 18-án, szerdán, amikor igazi fesztiválhangulat jellemezte az eseményt.

Az orosházi eseményre, megmérettetésre nagyon sok településről érkeztek kórusok, népdalkörök, szólóénekesek.

Szrenka Pálné Erzsike, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége alelnöke – aki a fesztivál jellegű rendezvény egész napos konferansziéja volt – elmondta, hogy 27 produkció nevezett, a színpadon összesen 151 fő versenyző mutatkozott be.

A rendezvényt és a jelenlévőket Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat elnöke üdvözölte, kihangsúlyozva köszöntőjében , hogy az aktív időtöltés a nyugdíjasok számára jelent egyben egészségmegőrzést, kapcsolatépítést is. Nagy szükség van az ilyen alkalmakra, megmozdulásokra mint a mai napi is, amiért köszönetét fejezte ki a Békés Megyei Nyugdíjas Szövetség összes munkatársának a megrendezésért, valamint az orosháziaknak a lehetőségért, a hely biztosításáért.

A rendezvényen a négy tagú szakmai zsűri arany, ezüst és bronz minősítéseket, valamint kiemelt arany minősítést osztott ki a résztvevőnek. A zsűri tagjai voltak többek között Dr. Csajányi Melinda a békéscsabai Zeneiskola igazgatónője, valamint Baranyai Ilona orosházi közművelődési szakmai vezető, és Seres Gézáné a békéscsabai szlovák „Ruzsicska” énekkartól is.

A rendezvényen a zsűri döntése alapján kiemelt arany minősítéstkapott: a Biharugrai Népdalkör (Biharugra), Orosz Sándor (Csorvás), Tóth András (Orosháza), Kiss Ferenc (Gyula), Őszikék Népdalkör (Körösladány), Cséffán László Gyula).

A fellépők közül arany minősítést kapott: Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör (Csabacsűd), Illés Panna Népdalkör (Gyula), Határőr Nyugdíjasok Dalköre (Orosháza), Gajdos Istvánné (Mezőkovácsháza), Csaba Népdalkör (Békéscsaba), Enyediné Balla Erzsébet (Sarkad), Balog István (Doboz), Estike Kórus (Sarkad).

Ezüst minősítést kapott : Nefelejcs Énekkar (Szeghalom), Nagy Ferencné (Gyula), Dobozi Népdalkör (Doboz), Aranyeső Népdalkör (Békéssámson), Gyöngyvirág Kórus (Sarkad), Vadvirág Népdalkör (Mezőkovácsháza).

A díszoklevelek mellett tárgyjutalmat is átvehettek a helyezettek a zsűri elnökének részletes, lelkiismeretes értékelése után.

A rendezvény győztesei készülhetnek az országos megmérettetésre: a szólisták Győrben, a csoportok Balatonfüreden az országos dalos találkozón állhatnak ismét a zsűri elé.

(BEOL hírportál-2022.05.20.)

A rendezvényről készült galéria itt tekinthető meg »

 

« Vissza a hírekhez