BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 25. éves jubileumi ünnepsége, Idősek Világnapjával egybekötött „Őszutó Fesztivál” (V.Kolbászolimpia)

Közzétéve:  2021-11-10

Duplán ünnepelt a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége, fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott Idősek Világnapjával egybekötött Őszutó Fesztivált október 2.-án, Békéscsabán a Csaba Park Rendezvénycsarnokban.
A megjelenteket Szrenka Pálné, a Szövetség elnöke köszöntette és kiemelte, hogy számunkra minden nap világnap, mert nap, mint nap foglalkozunk a hátrányos helyzetűekkel, az elesettekkel, a rászorulókkal.

Ezután kezdetét vette az V. Kolbászolimpia.

A délelőtti programban 21 tehetséges gyúrócsapat nevezett be és mérte össze tudását a gyúróversenyen.
Csodálatos asztaldíszeket, kompozíciókat láthattunk és sajátos egyedi ízesítéssel elkészített kolbászokat. A formaruhákra, a higiéniára és a dekorálásra is nagy gondot fordítottak a versenyzők. A remekműveket többféle szempont figyelembe vételével leadott, majd a kisütött 25 centiméteres kolbászminták kóstolása után a szakértő zsűri értékelte. A zsűri tagjai voltak: Hajdú Zoltán, a gyulai kolbászgyártás szakértője, Brindzás János, mesterszakács és Mihály Zoltán, szakács, kolbászkészítő.

Az egész napos jó hangulatról Petneházi Géza és vendégeink gondoskodtak. 11 órától Alex Tamás, táncdalénekes ünnepi műsorát hallgathatta meg a szépszámú közönség.

A gyúrást követően a himnusz elhangzása után Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a vendégeket. Elmondta, az Idősek Világnapja arra is felhívja a figyelmet, hogy a társadalom szinte minden szereplőjének felelőssége van az idősekkel kapcsolatban. Szegedi Balázs, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke méltatta Szövetségünk 25 éves tevékenységét, ami óriási közösségi erőt mutat. Kitért arra beszédében, hogy az elmúlt időszak kihívás volt mindannyiunk számára, de itt vagyunk, és együtt vagyunk. Az Idősek Világnapja alkalmából szeretném megjegyezni, hogy amit Önök nem tudnak a világról, én azt fiatalon sohasem fogom megtanulni, ezért köszönet Önöknek. Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármestere kifejtette, a Világnapon azért mondanak köszönetet az időseknek, mert évtizedeken át építették az országot. Gratulált és elismerő oklevelet adott át Szrenka Pálné elnök asszonynak. „ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata gratulációját fejezi ki a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége részére az egyesület fennállásának 25. éves jubileuma, valamint a szervezet nyugdíjasok érdekeinek védelmében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként.” További eredményes, színvonalas munkát kívánt. Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke, ünnepi köszöntőjében méltatta az Idősek Világnapja jelentőségét. A világnap, ráirányítja és felhívja a környezetünkben élők figyelmét a szépkorúakra. Díszoklevelet adott át elnök asszonynak, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége fennállásának 25. évfordulója alkalmából. „ A Nyugdíjasok Országos Szövetsége nagyra értékeli a nyugdíjas közösség mozgalmunkat gazdagító munkáját, a kortársi együttműködésnek áldozott, köztünk töltött évtizedeit. Kívánjuk és kérjük, hogy ez a hűség hosszú távú útitársa legyen a közösségnek. Országos figyelemre is méltó munkájuk nagyrabecsüléseként elismeréssel adományozzuk e jelen Díszoklevelet.”

Ebből az alkalomból Szrenka Pálné köszönetet mondott azoknak a tagjainknak, akik már 25 éve segítik a Szövetségünk munkáját és elnökségünk elismeréseként a Szövetség 16 alapító tagjai oklevelet, emlékplakettet vehettek át áldozatos munkájukért. Elnök asszony külön köszönetet mondott azoknak az önkénteseinknek, egyesületi és klubvezetőinknek, akik nap, mint nap segítségünkre vannak és együttműködnek velünk abban, hogy nyugdíjasaink minél szebb, aktív kort éljenek meg. Minden tagszervezetünk elismerő oklevélben részesült és átvehették a Szövetség 25. éves jubileumi kiadványát.

Az elismerések átadása után megvendégelés következett, az alkalomhoz illő ebédből a sült kolbász és az ünnepségre készült finom dobostorta sem hiányozhatott.

Ezután került sor az V. Kolbászolimpia eredményhirdetésére, a szakmai zsűri részletes indoklások mellett hirdette ki döntését. Az első három helyezetnek járó serleget, a különdíjasnak járó serleget, a vándorserleget egy-egy díszoklevél kíséretében vehették át a nyertes csapatok. Minden gyúrócsapat elismerő oklevélben és emlékplakettben részesült.

Az V. Kolbászolimpia helyezései:

  • I. helyezett: Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület – Néptánc I. csapata
  • II. helyezett: Városi Nyugdíjas Klub (Tótkomlós)
  • III. helyezett: Sarkadkeresztúri Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete
  • Különdíj: Lencsési mazsolák - (Lencsési Nyugdíjas Klub)
  • A vándorserleget kapta: Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület – Néptánc I. csapata

Az egész napos rendezvény fergeteges jó hangulatban zajlott, mindenki felszabadultan szórakozhatott és szeretetben együtt lehetett a 450 fős vendégsereg.

A rendezvény támogatói: A Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő, a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez