BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

XII. Országos Szenior Táncfesztivál - 2021. 07. 16., Gyula

Közzétéve:  2021-11-01

Már hagyománnyá vált az Országos Szenior Táncfesztivál megrendezése, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége által. Idén, 2021. július 16.-án Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központ adott otthont a XII. Szenior Országos Táncfesztivál megrendezésére. Kora reggeltől az ország számos helyéről érkező csoportok, fellépők lepték el a Művelődési Központ előcsarnokát, ahol a regisztráció után népviseletbe és egyéb fellépő ruhába öltöztek át.

A táncfesztivál lehetőséget biztosít az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére, szakmai zsűri általi megmérettetésre. A fesztivál kiemelt célja az is, hogy a bemutatott produkciókkal a táncosok kedvet teremtsenek a közönségnek, a nyugdíjas korosztálynak a mozgáshoz, a felnőttkori tánctanuláshoz, az önfeledt szórakozáshoz.

A Himnusz közös eléneklése után Szrenka Pálné a Szövetség elnöke köszöntötte a megjelent fellépőket, támogatókat és a kedves közönséget. „Ez a mai rendezvény minden szempontból egy kicsit más, mint az eddigiek, mivel a pandémia nagyon megnehezítette szervezeteink életét a mindennapokban és a közösségekben is. Nagyon örülök, hogy ennek ellenére is ilyen sokan eljöttek, jó látni a sok ismerős arcot, nem lehet elégszer megköszönni azt a sok erőt, biztatást, amit kapunk Önöktől és megerősítenek bennünket abban, évről-évre, hogy a művészetre, a hagyományőrzésre áldozni kell. Büszkék lehetünk arra, hogy az időskor aktív megélésének számtalan lehetőségét tudjuk biztosítani a korosztály számára. A mai rendezvény is bizonyítja a tánc összetartó erejét, és azt hogy a nyugdíjas társadalom aktív a mindennapokban és jelentősen kiveszi a részét mások szórakoztatásában.”

A rendezvényt a vendéglátó Gyula város polgármestere megbízásából Kónya István alpolgármester nyitotta meg, mint a rendezvény fővédnöke. Köszöntötte a megjelenteket Nyikora Péterné, a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumi tagja, aki nagyon sokat tesz azért, hogy a megyében működő civil szervezetek pályázati forráshoz jussanak. Kiss József elnök a Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége részéről méltatta a rendezvényt. A rendezvény nagyságát az is mutatja, hogy a kilenc órakor kezdődő Táncfesztivál az eredményhirdetés után délután három órakor ért véget. A rendezők a helyi lehetőségekhez képest minden igényeiket próbálták kielégíteni a fellépő csoportoknak, vendégeknek. Az ország legtávolabbi megyéiből is érkező fellépő csoportok 22 értékes műsorszámot mutatott be a háromtagú szakmai zsűri előtt. Köszönet a zsűri tagjainak, Virág Veronikának, Horváthné Kriczki Zitának és Tarr Ferencnek, hogy elfogadták felkérésünket. Külön köszönet illeti meg Szabó Ilonát, aki a nap moderátora volt, aki együtt élt a versenyzőkkel, és az ő nyugalmából próbált minden fellépőnek átadni.
A fergeteges szenior néptánc produkciók mellett a lágyabb társastánc produkciókban gyönyörködhetett a közel 157 fellépő és 230 közönség, sőt még hastánc bemutatót is láthattak. A közel hat órás rendezvény végén a háromtagú szakmai zsűri arany minősítést 7 csoportnak, ezüst minősítést 10 csoportnak, bronz minősítést 3 csoportnak, különdíjat 1 műsorszámnak ítélt meg. Versenyzőink bizonyították, hogy tanulni, alkotni, értéket teremteni és azt másoknak átadni soha sem késő, kemény felkészülés, gyakorlás előzi meg a sikert.

Mindenki egységes véleménye az volt, hogy ezeknek a rendezvényeknek óriási közösségépítő ereje van, értéket teremtenek és adtak át, mély közösségi és baráti kapcsolatok alakultak ki.

A rendezők ezúton mondanak köszönetet az elnökség tagjainak, a megyei szövetség tagszervezetei önkéntes segítőinek a rendezvényen nyújtott önkéntes és odaadó munkájukért.

Támogatóink a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Békés Megyei Önkormányzat, Nyugdíjasok Országos Szövetsége.

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez