BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Regionális vers és prózamondó verseny - 2019. április 26. Békéscsaba

Közzétéve:  2019-04-28

Április 26-án pénteken, immár hagyományosan nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége szervezésében a Régiós Vers és Prózamondó Versenyre Békéscsabán a Békés Megyei Könyvtár impozáns rendezvénytermében.

A versenyt megnyitotta és levezette Mizó Ferenc közművelődési szakember, a megyei szövetség elnökségi tagja, kulturális referense.

A versmondó versenyen Ady Endre halálának 100. évfordulójához kapcsolódva Ady versek hangzottak el a népes szereplőgárda tolmácsolásában.

A szavalatokat szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai voltak Rakonczás Szilvia a Megyei Könyvtár igazgatója, Szegediné Kozák Mária közművelődési szakember, valamint Mizó Ferencné magyar nyelv és irodalom szakos tanár. Mivel a verseny felmenő rendszerű, a versmondók közül kiderült, ki képviseltetheti magát az őszi budapesti országos versenyen.

A régiós versenyen a következő eredmények születtek. Az országos versmondó versenyre Békés megyéből továbbjutott Bíróné Majoros Mária Gyomaendrőd, Nagy Imréné Szeghalom, Pribojszki Györgyné Békéscsaba, Perei Károlyné Sarkad, Orosz Sándor Csorvás, Csongrád megyéből továbbjutott Dartsay Zsigmondné és Fejes Péter Hódmezővásárhely, valamint még Czernák Ferenc Lajos Lippa (Ro).

A zsűri értékes különdíjat is átadott a Békés Megyei Könyvtár felajánlásaként Hamari Jánosné Hódmezővásárhelyi, Virág Jánosné Sarkadi, és Tóth Istvánné Szabadkígyósi versmondóknak.

A rendezvényről készült galériánkat itt tekintheti meg.

 

« Vissza a hírekhez