BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Családi Egészség és Sportnap, 2018. augusztus 03. - Békéscsaba

Közzétéve:  2018-08-05

Augusztus 3-án tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a Békés megyei Családi Egészség és Sportnapját Békéscsabán a Tréning Center sportcentrumban. Ez évben a rendezvény csatlakozott a Nyugdíjasok Országos Szövetsége „Szenior mozgásprogramjához”, amelynek nagykövete Németh Lajos immár nyugdíjas meteorológus volt.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntette a szépszámú megjelentet és köszöntőjében elmondta, hogy a rendezvényen igazi családi programról van szó, hiszen nyugdíjasok unokáikkal együtt sportolhatnak a mai napon.

Tolnai Péter a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében kitért rá, hogy a nyugdíjas éveknek nem feltétlenül a passzív pihenéssel kell eltelniük, hanem a szépkorúak olyan dolgokkal is eltölthetik felszabadult idejüket, ami hasznos az egészségüknek. Kiemelte, hogy a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetség folyamatosan, évente több olyan rendezvényt is szervez amely a nyugdíjasok szabadidő és kulturális kikapcsolódását szolgálja (a visszatérő megyei és régiós rendezvények sora, a X. Országos Szenior Táncfesztivál, stb.)

A rendezvény eddigi és ez évi célja is az idős, nyugdíjas korosztály megmozgatása, így csatlakozott a megyei nyugdíjas szövetség az országos mozgásprogramhoz. Mindennek a megyei főszervezője Szrenka Pálné Erzsike a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke volt.

A rendezvényt gyógytorna, különféle sportversenyek, labdajátékok, lengőteke, tenisz, biliárd, nagyszülő-unoka kvíz, unokáknak pedig labda és aszfaltrajz- verseny színesítette a sportnapi rendezvényt.

Az „egészség utcában” folyamatos szűrések (vérnyomás, vércukor, testzsír,stb.), valamint egészségügyi szaktanácsadások álltak a nagyszámú érdeklődő rendelkezésére, melyet a Kotroczóné Terike megyei védőnő patronál és támogat a helyszínen személyes munkájával.

A „Szenior mozgásprogram” kommunikációs munkatársa Glazer Szilvia a helyszínen kihangsúlyozta, hogy az országos program kezdeményezésének célja, hogy a nyugdíjasokat át-és megmozgassák egészségük érdekében. Az idei program különlegessége, hogy országosan úgy mozgósítsák a nyugdíjasokat, hogy tízezer olyan mozgással töltött órát gyűjtsenek össze, ami alatt legalább százan egyszerre sportolnak folyamatosan.

Németh Lajos nyugdíjas meteorológus a „Szenior mozgásprogram” arca és aki a nevét adta mindehhez, a rendezvényen minden programot személyesen végiglátogatott, mindenkivel elbeszélgetett, becsületesen végigtornázta a bemelegítő gyógytornát is és nyilatkozott a megjelent médiáknak.

Kihangsúlyozta, aki korban közel áll hozzá, minden embernek van mozgásszervi problémája, ami befolyásolja a hétköznapjait, de azt rendszeres mozgással tompítani lehet. További kezdeményezésük céljaként említette még az olyan közösségek kialakulását, kialakítását, ahol a sok esetben egyedül maradt nyugdíjasok ezen program szervezésével új családba épülhetnek be.

A Békés megyei Családi Egészség és Sportnap programját színesítette az is, hogy főzőversenyt is rendeztek a benevező csapatoknak. A bográcsokban elkészült finom ételeket zsűrizés után a rendezvény látogatói jó étvággyal fogyaszthatták el.

A rendezvény teljes időtartama alatt a látogatókat Békés megyei meghívott nyugdíjas csoportok, előadók változatos kulturális műsoraival, programjaival szórakoztatta a rendező megyei szövetség.

A rendezvény végén mindegyik sportágban a résztvevő felnőttek és gyermekek oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át, valamint jutalmazva lettek a főzőverseny eredményes csapatai is.

A rendezvényről készült fotókat itt tekintheti meg.

 

« Vissza a hírekhez