BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Szrenka Pálné elnökasszony a MAGYAR KULTÚRA LOVAGJA lett

Közzétéve:  2018-02-20

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1999 óta január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából adja át a Magyar Kultúra Lovagja, a Magyar Kultúra Apródja, valamint a Magyar Örökség Serleg kitüntetéseket magyarországi, illetve határokon túli irodalmi, közművelődési, zenei, művészeti, valamint civil teljesítmények elismerésére.

2018-ban 20. alkalommal adták át a megtisztelő kitüntetést a kuratórium döntése alapján 30 személyiségnek, akiket a budapesti Stefánia Palota színháztermében megtartott XXII. Magyar Kultúra Napja Gálán a Szent Korona és a koronázási ékszerek és a Vizsolyi Biblia hiteles másolata előtt avattak lovaggá.

Az idén Szrenka Pálné Erzsike vehette át a civil társadalom nemzetközileg is jelentősnek tartott elismerését a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, tehát őt is ünnepélyes keretek között lovaggá ütötték.

„ A nyugdíjas korosztály életminőségének fejlesztéséért ” kapta meg a megtisztelő díjat.

Lovagias tettek : Szrenka Pálné a nyugdíjas közélet helyi és országosan ismert és méltán elismert szereplője. Fáradhatatlan emberként, szerteágazó feladatvállalásával környezetének legkiválóbb nyugdíjas vezetőjét tisztelik benne. Kitartó és példamutató szorgalom, rendkívüli munkabírás, az országos nyugdíjas és civil ügyek iránti nyitottság jellemzi. A megyei és országos rendezvények több ezer embert megmozgató megtervezése és lebonyolítása, valamint a korosztály érdekvédelme jellemzi önzetlen önkéntes tevékenységét.

Kezdeményezésére számos nyugdíjas szervezet, népdalkör és néptánccsoport alakult a megyében. Huzamosabb ideje a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke, a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége alelnöke, valamint a Nyugdíjasok Országos Szövetsége kultúráért felelős alelnöke.

A megyei nyugdíjas szövetség elnökeként közel 8000 nyugdíjas, 88 klub és egyesület életminőségének, élethelyzetének, jó közérzetének javítását célozza meg.

 

A Békés Megyei Önkormányzat elnökének köszönő levele

 

 

« Vissza a hírekhez