BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

ELNÖKSÉGI ÜLÉS (2016. január 19.)

Közzétéve:  2016-04-22

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az alábbi szöveges állásfoglalást fogadta el január 19-ei Elnökségi ülésén és továbbította, küldte meg azt Zalai Mihály elnök úrnak a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalhoz.

Állásfoglalás

 


A Békés Megyei Önkormányzati Hivatal elnökének megküldött levél:

Békés Megyei Önkormányzati Hivatal
Zalai Mihály Elnök Úr részére!

Tisztel Elnök Úr!

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2016.január19-én tartott Elnökségi ülésén állást foglalt a megyében élő nyugdíjasok szociális helyzetéről és a nyugdíjak alakulásáról.

Állásfoglalás született abban, hogy valamit tennünk kellene annak érdekében, hogy aki becsülettel fizette a nyugdíjjárulékot és régen elment nyugdíjba a mezőgazdaságból, a könnyű iparból stb, ne szegényedjen el.

Mert jelenleg ez úgy néz ki, hogy minél tovább él valaki annál jobban elszegényedik, mivel a nyugdíjemelés azonos minden korcsoportban.

Az országban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye után Békés megyében a legalacsonyabbak a nyugdíjak.

A nyugdíjasok érdekének védelme valamint társadalmi megbecsülésük elősegítése közös ügyünk, hogy méltó időskort éljenek meg. Az Önkormányzat segítségével és támogatásával szeretnénk javaslattal élni, a megyében élő nyugdíjasok legégetőbb problémáinak Önkormányzati szinten történő megoldására, és tolmácsolására a kormányzat felé.

Nem nálunk van a bölcsek köve, tisztába vagyunk a gazdasági helyzet nehézségeivel, de nap mint nap érzékeljük a problémát.

A magunk eszközeivel próbálunk is segíteni, bízzunk abban, hogy együttműködve lépésről-lépésre haladva előre tudunk lépni unokáink jövője érdekében is.

Intézkedésüket és megértésüket előre is köszönjük.

Békéscsaba, 2016. február 02.

Tisztelettel:

Szrenka Pálné
a megyei szövetség elnöke


A Békés Megyei Önkormányzati Hivatal elnöke az alábbiakban válaszolt a megyei szövetség által megküldött állásfoglalásra:

Tisztelt Elnök Asszony !

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége Elnökségi ülésén, amely a nyugdíjasok szociális helyzetét és a nyugdíjak alakulását érintette, köszönettel vettem.

Az abban foglaltakkal magam is egyetértek és továbbítom a Békés megyei parlamenti képviselőknek azzal a kéréssel, hogy egyetértésük esetén, lehetőségeikhez mérten képviseljék azt az Országgyűlésben.

Önnek és a Szövetség valamennyi tagjának jó egészséget, munkájukhoz sok sikert kívánok !

Üdvözlettel: Zalai Mihály elnök



 

« Vissza a hírekhez