BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

VII. Országos Szenior Táncverseny Békéscsabán

Közzétéve:  07-20-15

A régió és talán az ország legnagyobb lélegzetű nyugdíjas rendezvénye valósulhatott meg Szrenka Pálné Erzsike a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke kiemelt szervezőmunkája és vezetése mellett július 4-én Békéscsabán a Csaba Park Rendezvényközpontban, ahol immár VII. alkalommal kerülhetett megrendezésre az Országos Szenior Táncverseny.

A táncverseny fő támogatói a Csaba Park Rendezvényközpont, Békés Megye Képviselő Testülete, a békéscsabai TESCO Hipermarket valamint a NYOSZ elnöksége volt.

A rendezvény és a rendezők célja, hogy hogy lehetőséget biztosítsanak az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére, hagyományaik ápolására.

A rendezvény a kiemelt támogatók részéről megjelentek és Szrenkáné Erzsike körültekintő köszöntése után vette kezdetét.

A rendezvény nagyságát az is mutatja, hogy a kilenc órakor kezdődő rendezvény az eredményhirdetés után délután négy órakor ért véget. A rendezők a helyi lehetőségekhez képest minden igényeiket próbálták kielégíteni a fellépő csoportoknak, vendégeknek. A nagy lélegzetű rendezvény az időjárás kegyeltje is volt, így a rendezők uzsonnával, ásványvízzel, valamint ízletes ebéddel várták a fellépőket a kellemes környezetben lévő rendezvényközpontban.

Az ország legtávolabbi megyéiből is érkező 38 fellépő csoport 42 értékes műsorszámot mutatott be a háromtagú szakmai zsűri előtt.

A fellépők kétharmada néptánc, egyharmada társastánc és egyéb kategóriában

mutatta be tudását a nagyszínpadon. A fergeteges szenior néptánc produkciók mellett a lágyabb társastánc produkciókban gyönyörködhetett a nem kis számú közel 650 fellépő és látogató, sőt még hastánc bemutatót is láthattak.

A közel hét órás rendezvény végén a háromtagú szakmai zsűri arany minősítést 20 csoportnak, ezüst minősítést 17 csoportnak, bronz minősítést 5 csoportnak, míg emellett különdíjat 7 csoportnak, műsorszámnak ítélt meg.

A minősített fellépő csoportokat oklevéllel és tárgyjutalommal, a kiemelt produkciókat értékes ajándékkosarakkal díjazták a zsűri döntése alapján a rendezők.

A rendezők ezúton is mondanak köszönetet a fő támogatóknak, a megyei szövetség tagszervezetei önkéntes segítőinek a rendezvényen nyújtott önkéntes odaadó munkájukért.

A cikkhez tartozó képgaléria megnyitása itt

 

 

 

« Vissza a hírekhez