BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

RÉGIÓS VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY BÉKÉSCSABÁN

Közzétéve:  04-27-15

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2015. április 24-én rendezte meg a régiós vers- és prózamondó versenyét „Az élet napos oldala” témakörben.

Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye különböző településeiről, városaiból érkeztek versenyzők a békéscsabai megmérettetésre. A megjelent versenyzőket és vendégeket Balázs Imre a megyei szövetség alelnöke, valamint Oskovics György a NYOSZ alelnöke köszöntötte.

A zsűri tagjainak - Mizó Ferencné (Békéscsaba) zsűri elnök, Baghyné Marka Ilona (Szeged), Krajcsovics Mihályné (Békéscsaba) - nem volt könnyű feladata.

A jó hangulatú, családias légkörű, magas színvonalú versenyen Tóth Árpád, Várnai Zseni, Romhányi József, Kányádi Sándor, és más magyar klasszikus költő művein kívül Monro és Villon verseket is értékelhetett a szakmai zsűri.

A régióból 10 versmondó jutott tovább a szeptemberben Budapesten megrendezendő országos vers- és prózamondó versenyre.

Bács-Kiskun megyéből: Varga Erzsébet (Baja), Csongrád megyéből: Paja Imréné (Röszke), Mónus Sándorné, Hamari Jánosné és Rostás Ferenc (Hódmezővásárhelyi), míg Békés megyéből: Bíróné Majoros Mária (Gyomaendrőd), Soós Imre (Körösladány), Orosz Sándor (Csorvás), Rácz István (Gyula), Varga Andrásné (Békéscsaba) képviseli a régiót.

A nívós versenyt a Békés Megyei Önkormányzat értékes könyvadománnyal szponzorálta, amit a díjazottak és a megyei nyugdíjas szövetség is örömmel fogadott.

 

« Vissza a hírekhez