BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPDALKÖRÖK VALAMINT SZÓLÓÉNEKESEK RÉGIÓS DALOS VERSENYE

Közzétéve:  2023-06-15

Már kora reggel benépesült a Művelődési Központ környéke, mivel sokan buszokkal és gépkocsikkal érkeztek a fellépés helyszínére. A fellépők hozták magukkal a hagyományokhoz illő ruháikat és cipőiket.

A rendezvény fővédnöke Békés Város Önkormányzata, egyben a Város 50 éves jubileumát is ünnepeltük.

Deákné Domokos Julianna tanácsnok nyitotta meg az Önkormányzat nevében a rendezvényt.

Szegedi Balázs a Békés Vármegyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége nevében, Müller János alelnök méltatta a rendezvény jelentőségét.

A megmérettetésre nagyon sok településről érkeztek kórusok, népdalkörök és szólóénekesek.

A versenyen 33 benevezett, 15 szólóénekes és 18 dalkör, 208 fő lépet színpadra, akik nagy örömmel, lelkesedéssel és szeretettel adták elő versenyszámaikat.

Igazi fesztiválhangulat jellemezte az eseményt, bizonyítva a zene összetartó erejét, és azt, hogy a nyugdíjas társadalom aktív a mindennapokban és jelentősen kiveszi a részét mások szórakoztatásában. A színpadtermet az egész nap folyamán a vidámság, a jókedv és az önfeledt szórakozás jellemezte.

A fellépők bizonyították, hogy tanulni, alkotni, értéket teremteni és azt másoknak átadni soha sem késő. A sikert pedig kemény felkészülés és gyakorlás előzi meg. Hangszeres kíséretek is színesítették a műsort: citerások és tangóharmonikások.

A részvevők közösen fogyasztották el a jóízű ebédet az iskola ebédlőjében. Köszönetünket fejezzük ki a konyha dolgozóinak a gyors és udvarias kiszolgálásért.

A versenyszámokat háromtagú szakavatott zsűri értékelte. Kincses Edit, Horváth Andrea és Pörneki Anikó. Kincses Edit zenepedagógus, a zsűri elnöke, értékelőjében méltatta a rendezvény jelentőségét, szakmai tanácsokkal látta el a versenyzőket. Elmondta, hogy nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, mivel nagyon magas színvonalú produkciókat láthattunk.

A rendezvényen a zsűri döntése alapján kiemelt arany minősítést kapott: Békési Hagyományőrző Népdalkör, Csaba Népdalkör, „Estike” énekkar (Sarkad), Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete – férfi énekkara, Csanádapácai Dalkör, Bartis Márton (Szeghalom), Kiss Ferenc (Gyula), „Őszikék” Dalkör (Körösladány), Biharugrai Népdalkör, „Illés Panna” Népdalkör (Gyula).

A fellépők közül arany minősítést kapott: Balog István (Doboz), Hagyományőrző Népdalkör (Csabacsűd), Őrhalmi Sándor (Szeged), Tóth András (Orosháza), Hagyományőrző Népdalkör Férfitagjai (Csabacsűd), Fehér László (Köröstarcsa), Orosz Sándor (Csorvás), Csizmadia Lajosné (Sarkad), Bágy György (Elek), Mezőmegyeri énekkar, Szatmáriné Orodán Róza (Doboz).

Ezüst minősítést kapott: Bágyné Őz Ibolya (Elek), „Nefelejcs” énekkar (Szeghalom), Kovács Levente (Orosháza), Csapóné Papp Zsuzsanna (Csabacsűd), Dobozi Népdalkör, Árva Lajos (Okány) „Gyöngyikék” énekkar (Sarkad), „Bohém fiuk” énekkar (Vésztő), Május 1. Nyugdíjas Klub énekkara (Gerla).

Különdíjat kapott: Enyediné Balla Erzsébet (Sarkad), Kovács Mária (Kétegyháza), Kétegyházi Márki Sándor Román Nemzetiségi Nyugdíjas Klub énekkara.

Gratulálunk a fellépőknek!

A szövetség elnöke zárszavában elmondta, hogy ezen a napon mindenki nyert, mert együtt lehettünk szeretetben és csodálatos dalokat hallgathattunk meg. Az ilyen rendezvényeknek közösségépítő ereje van, a jelenlévők egy közös énekléssel ezt meg is erősítették.

A rendezvény győztesei készülhetnek az országos megmérettetésre: Balatonfüreden az Országos Dalos Versenyen állhatnak ismét a zsűri elé.

Rendezvényünket támogatta: a Miniszterelnökség, a NEA, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Békés Vármegyei Önkormányzat és a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez