BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége éves kirándulása 2022.06.28-07.01.

Közzétéve:  2022-07-01

Az idei évben is újra megszervezésre került a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége éves nyári kirándulása, amely 2022.06.28-07.01. között valósult meg, négy nap alatt a Bükkben és Eger és környékén. A kiránduláson számos élménnyel gazdagodhattak a részvevők, hiszen rengeteg program várta őket az út során.

Az első nap Békéscsabáról indultunk, kisebb megállásokkal Noszvajra érkeztünk, ahol megtekintettük a barlanglakásokat, majd Egerszalókra látogattunk, ahol megtekintettük az Európa hírű mésztufaképződményt és a hőforrást. Megkerestük szállásunkat a Wigner Jenő Kollégiumot, ahol kipihenhettük a nap fáradalmait.

Második napon reggeli után Szilvásváradra indultunk, ahol a híres lipicai lovak tenyésztésével foglalkoznak. Majd Szilvásváradon a 4 km hosszú távot, kisvasúttal, a GLORIETT tisztásra érkeztünk. A lefele utunkat gyalog tettük meg, először a fátyolvízesés természeti látványossága fogadott, majd a Szabadtéri Erdei Múzeum és a „Kárpátok Őre” késztetett minket megállásra. Sétánk közben élveztük a tiszta hegyi levegőt és leérve a bazársorra megvettük az ajándékokat, természetesen megkóstoltuk a finom sültpisztrángot. Délután Eger felé vettük utunkat a szállásra. Vacsora után, esti sétát tettünk a gyönyörű Eger főutcáin.

Harmadik nap Lillafüredre indultunk a legszebb, kanyargós természetvédelmi erdei úton. Először a Herman Ottó Múzeumot tekintettük meg. „Pele” bácsi itt élt, lakot a kis villában, mert az itt élők így becézték. Megcsodáltuk a Hámori tavat, a Palotaszálló alatti Szinva patak vízesése mellett a 10°C-kos hűvös Anna barlangban betekintést nyerhettünk a cseppkövek varázslatos világába. Majd szállásunk felé vettük utunkat, ahol vacsora után egy zenés-táncos mulatság vette kezdetét.

Negyedik nap reggeli után Eger város egyik csodás nevezetességét „Város a város alatti” érseki pincét jártuk be idegenvezetővel. A kirándulás zárásaként a Szépasszonyvölgyben megkóstoltuk Eger vidék híres borait és finom lilahagymás zsíroskenyerét, majd vásároltuk az otthon maradóknak a borokból. Békéscsabára az esti órákban gazdag élményekkel és kipihenten tértünk haza.

Köszönet a támogatóinknak, hogy megvalósulhatott a kirándulás önkénteseink részvételével.

Támogatóink: Miniszterelnökség, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Bethlen Gábor Alapkezelő, Békés Megyei Önkormányzat.

A kirándulásról készült galériánkat ide kattintva tekintheti meg.

 

« Vissza a hírekhez