BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Családi Egészség és Sportnap - Békéscsaba, 2022. augusztus 5.

Közzétéve:  2022-10-19

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a Megyei Családi Egészség és Sportnapját Békéscsabán, a Csaba Parkban. A Szövetség kiemelt rendezvénye jelentős érdeklődésre tart számot, hiszen ez a nap egy igazi családi program, ahol a nyugdíjasok unokáikkal együtt sportolhatnak.

A rendezvény eddigi és ez évi célja az idős, nyugdíjas korosztály megmozgatása, szórakoztatása, aktivitásuk megőrzése, az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és a rekreáció. Az életminőség legmeghatározóbb eleme az egészségmegőrzés, a megelőzés szolgálatában a spotosabb életvitelt népszerűsítő, a mozgáskultúrát erősítő sportnapok hozzájárulnak ahhoz, hogy nyugdíjasaink minél tovább aktív életet éljenek.

Rendezvényünkön üdvözülhettük Dr. Kisida Tamás urat, a Miniszterelnökség Jogi Referensét, a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályától. Szegedi Balázs, a Megyei Közgyűlés alelnöke a megnyitón kiemelte: az előttünk járók tapasztalata nélkül nem lehet jövőt építeni. Hangsúlyozta a kormány és a megyei önkormányzat mindent elkövet az idősek, a családok védelme érdekében.

A nap folyamán az „egészség utcában” szűrővizsgálatokra és egyéb szolgáltatásokra volt lehetőség a Gál Ferenc Egyetem rektor helyettese, Dr. Beke Szilvia és munkatársai jóvoltából. Bemutatásra került a szakszerű újraélesztés, amelyre nagyon nagy szükség van, hogy megtanuljuk, hogy minél több embertársunk életét tudjuk megmenteni. Az egészségügyi szakemberek szaktanácsodásokkal álltak a nagyszámú érdeklődők rendelkezésére: életmód tanácsadással, az egészséges táplálkozás és az egészség megőrzésével kapcsolatos előadásokkal.

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Egyensúly AE Egyesület munkatársai tájékoztatókkal és közösségépítéssel kapcsolatos információkat osztottak meg az érdeklődőkkel.

A nap közös bemelegítő tornával kezdődött. Nagyon sok embernek van mozgásszervi problémája, ami befolyásolja a hétköznapjait, de azt rendszeres mozgással tompítani lehet. A torna meghozta a kedvet a mozgáshoz, ezután több sportversenyre lehetett nevezni. Előkerültek a kisebb-nagyobb méretű labdák, aki akart kapura rúghatott, megcélozhatták a kosárgyűrűt is, de a teke és a tollaslabda barátai is megtalálhatták a számításaikat. A nagyszülők és unokák szellemi totóban, aszfalt rajzversenyen és egyéb ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat.

A Békés Megyei Családi Egészség és Sportnap programját színesítette, hogy főzőversenyt rendeztek a benevező csapatoknak. A bográcsokban elkészült finom ételeket zsűrizés után jó étvággyal fogyaszthatta el a 350 résztvevő.

A rendezvény teljes időtartama alatt a zenét állandó zenészünk Petneházi Géza szolgáltatta. Akik nem vettek részt a sportprogramokon, azok a nyugdíjas csoportok, előadók változatos kulturális műsorain szórakozhattak.

A sportversenyek eredményhirdetése után mindegyik sportágban a résztvevő felnőttek és gyermekek oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át. Jutalmazva lettek a főzőverseny csapatai is. I., II., II., helyezett és egy különdíj talált gazdára, de minden versenyben lévő csapatunk oklevélben és tárgyjutalomban részesült. Az ételeket Tuska János, Szatmári Gyula és Barabás János, mesterszakácsok értékelték, a szakma szabályai szerint.

Örömünkre szolgált, hogy az egész napos programokkal, gond nélkül, felhőtlenül szórakozhattak, kikapcsolódhattak nyugdíjas társaink, és ezzel a nappal mindenki nyert, mivel szeretetben együtt lehettünk. Az ilyen és hasonló rendezvényeknek hatalmas közösségépítő ereje van.

Rendezvényünk a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.

A rendezvényről készült galériánkat ide kattintva tekintheti meg.

 

« Vissza a hírekhez