BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Továbbképzés az elnökség tagjainak

Közzétéve:  2022-08-16

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az elnökség tagjai részére továbbképzést szervezett, 2022. július 29-31 között, 16 fővel, Hajdúnánásra a Bányász üdülőben.

Az első nap Békéscsabáról indult a busz Debrecen irányába, ahol meglátogattuk a Déri Múzeumot, megtekinthettük az állandó kiállítást, és a múzeum talán legnépszerűbb kiállítóterében a csodálatos és méltán világhírű Munkácsy-trilógiát, a festő bibliai témájú és monumentális méretű alkotásait, a „Krisztus Pilátus előtt”-, az „Ecce Homo”- ,és a „Golgota” című festményeit. A múzeumi látogatás végeztével megjött az égi áldás az „Eső”. Hajdúnánásra érkezve elfoglaltuk szálláshelyünket, ahol minden nap reggelit, ebédet és vacsorát fogyasztottunk el. A szálláshelyünktől 100 méterre volt található a Hajdúnánási Gyógyfürdő, amelynek termálvize 67°C fokos, amelynek jótékony hatásait élvezhettük.

Második nap meghallgattuk az előadó, Müller János a Stonehenge Bankház Zrt. igazgatója és tulajdonosa előadását, „Az idősügyi szervezetek új alapokra helyezése” címmel, mivel a társadalomban bekövetkezett változások új helyzet elé állítják őket. Motiváló kérdést tett fel az előadó, mindjárt az elején, a bemutatkozásnál kérte az elnökségi tagoktól, hogy mutassa be a szervezete tevékenységét. Hogyan értékeli a szervezet helyzetét napjainkban?
A következő, amelyre választ várt, hogy tíz év múlva mit szeretne elérni a szervezetében, és mit tesz azért, hogy ez megvalósuljon?

Harmadik nap, reggeli után indultunk „az Alföld tenger sík vidékére”, a Hortobágyra.
Látogatásunk alatt megtekintettük a csárdát, a kilenclyukú hidat és a kirakodóvásárt, majd indultunk haza.

Köszönet a támogatóinknak, hogy megvalósulhatott a továbbképzés az elnökségi tagjaink részvételével, ezzel is erősítve a közösségépítést.

A továbbképzést támogatta:
Miniszterelnökség, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap,
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Békés Megyei Önkormányzat.


Galéria megtekintése itt.

 

« Vissza a hírekhez