BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Tisztújítás a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségénél

Közzétéve:  2021-11-12

Teljeskörű tisztújítást tartott Szövetségünk az alapszabály értelmében 2021.06.21.-én.

Napirend:

1.  Elnökségi beszámoló a 2020. évben végzett munkáról.
Előadó: Szrenka Pálné elnök
2.  Beszámoló az egyesület pénzügyi- gazdasági helyzetéről.
Előadó: Szrenka Pálné elnök
3.  A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság beszámolója a 2020. évben végrehajtott
ellenőrzések tapasztalatairól.
Előadó: Krajcsovics Mihályné az Ellenőrző Bizottsági tag
4.  A 2020. évi beszámoló és költségvetés megvitatása és elfogadása.
5. Teljes körű tisztújítás az alapszabály értelmében.
- A Jelölő Bizottság elnökének beszámolója
6.  A Szavazat Számláló Bizottság tagjainak megválasztása.
7.  Elnök, Alelnökök megválasztása.
8.  Elnökségi Tagok és az Ellenőrző Bizottság tagjainak megválasztása.
9.  A 2021. évi költségvetési terv, megvitatása, elfogadása.
10.  A 2021. évi rendezvényterv ismertetése és elfogadása.
11.  A 2021. évi tagdíj mértékének meghatározása.
12.  Egyebek

A Küldöttgyűlés tagjai egyhangúlag egyetértettek a napirendi pontokkal és elfogadták. Ellenszavazat, tartózkodás nélkül.
A Küldöttgyűlés rátért az első napirendi pont megtárgyalására.
1.Napirend:
Elnökségi beszámoló a 2020. évben végzett munkáról.
Előadó: Szrenka Pálné elnök asszony
A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a megye nyugdíjas társadalma életminőségének-, élethelyzetének javítását, jó közérzete kialakítását célozza.
Egész tevékenységünkkel, rendezvényeinkkel e cél érdekében munkálkodunk. Összességében megállapíthatjuk, hogy ma már minden nehézségünk-, anyagi gondjaink ellenére, jól szervezett-, a nyugdíjasok igényeihez igazodó nagyon széleskörű tevékenységről tudunk számot adni.
Az évente küldöttgyűlésen – az elnökség munkát értékelő-, és azt itt és most is elhangzó beszámolója – nemcsak törvény által meghatározott kötelességünk, hanem saját jól felfogott érdekünk is.
Megpróbálom röviden bemutatni az elmúlt év tevékenységét. Annál is inkább mert ezt a küldöttgyűlésen folyamatosan megtettük és a tagságot folyamatosan tájékoztattuk országos, megyei és helyi dolgainkról és a nyugdíjas társadalmat érintő változásokról.
Megemlékeztünk az év közben elhunyt tagtársainkról, egy perc néma felállással.
A Békés Megyei Önkormányzattal együttműködési megállapodásunk van, és együttműködünk abban, hogy nyugdíjasaink aktív és méltó időskort éljenek meg.
Rendezvényeink nagy nyilvánosság előtt zajlanak, amik megtalálhatóak a honlapunkon és a facebook oldalunkon. Honlap: www.bekesnyugdijasok.hu
Méltányossági nyugdíj kérelmeket és az egyszeri segélyeket kiemelten kezeljük a megye egész területén. Működésünkhöz a tagdíjból az iroda fenntartása és a programok megszervezése nem biztosított, mivel az irodánk is bérlemény és nagyon sok tagunk nem rendelkezik számítógéppel ezért postaköltségünk is jelentős ezért szükségünk van támogatókra és pályázatokra. Balatoni Randevú keretében került megrendezésre az Érdekvédelmi Konferencia és Dalköri Fesztivál. Köszönet a megyéből résztvevő versenyzőknek, akik országos megmérettetéseken szép számmal vettek részt, előkelő helyen végeztek arany, nívó díj és vitték Szervezetünk és Békés megye jó hírnevét.
Köszönöm szépen az elmúlt évben végzett munkát, támogatást az elnökség tagjainak, az Egyesületi és Klub vezetőknek és minden egyes tagunknak, hogy az egyre nehezedő körülmények között is önzetlenül végezték vállalt feladataikat és segítették a szövetség munkáját.

2. napirend
Beszámoló az egyesület pénzügyi- gazdasági helyzetéről.
Előadó: Szrenka Pálné elnök

3. napirend
Krizsán György felkéri az Ellenőrző Bizottság elnökét beszámolójának megtartására.
A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság beszámolója a 2020. évben végrehajtott ellenőrzések tapasztalatairól.
Előadó: Lakatos Anna megbízásából: Krajcsovics Mihályné, Ellenőrző Bizottsági tag
Az ellenőrzés minden területre kiterjedő. Rendben találtak mindent. A beszámoló a jegyzőkönyv melléklete.

Szrenka Pálné elnök asszony:
A pandémia nem könnyítette meg az idősügyi szervezetek helyzetét, nem találkozhattunk, nem voltak próbáink, elmaradtak rendezvényeink, versenyeink, de örülünk neki, hogy ezeket a nyár folyamán részben tudjuk pótolni. Köszönet a szervezeteink vezetőinek, tagjainknak,
hogy ebben a nehéz helyzetben is segítettük egymást és nyugdíjasaink nem maradtak magukra. Ahogyan ez itt az előbb is elhangzott, mindent megtettünk ebben a helyzetben.
Többen kértétek itt, hogy a svájci indexálást vegyék figyelembe a nyugdíjszámításnál. A Szövetség elnöksége 2016-ban letett egy állásfoglalást a Megyei Önkormányzat felé az igazságosabb nyugdíjemelés vonatkozásában. A Megyei Önkormányzat válaszában egyetértett elnökségünkkel és azt továbbította az Országgyűlési képviselők felé. Az Idősügyi szervezetekkel folyamatosan ezen dolgozunk.

4. napirend:
A 2020. évi beszámoló és költségvetés megvitatása és elfogadása.
A Küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta az elnökség 2020. évi beszámolóját és költségvetését tartózkodás és ellenszavazat nélkül.
Az Elnök asszony elismeréseket és emlékplaketteket adott át az elnökségi tagoknak és az ellenőrző bizottság tagjainak, megköszönve az elmúlt 4 év munkáját.

5. napirend:
Teljes körű tisztújítás az alapszabály értelmében   
A Jelölő Bizottság elnökének beszámolója
Krizsán György levezető elnök felkéri a Jelölő Bizottság elnökét, Valaczkai Bálintot a beszámolójának megtartására. Valaczkai Bálint ismertette a jelöltek névsorát, tájékoztat a több hónapos előkészítő munka eredményéről, minden egyesületi és klub vezetővel elbeszélgettek. 

A Küldöttgyűlés egyhangúlag titkos szavazással ismét megválasztotta Szrenka Pálnét a Szövetség Elnökévé ellenszavazat és tartózkodás nélkül.

Ezután az alelnökök megválasztása következett titkos szavazással. A küldöttgyűlés megválasztotta a Szövetség 4 alelnökét.
A Szövetség Alelnökei: Balázs Imre, Krizsán György, Valachné Körözsi Eszter, Hortobágyi Zoltán.

A küldöttgyűlés nyílt szavazással egyhangúlag megválasztotta az elnökség tagjait.
Az Elnökség tagjai: Bíróné Majoros Mária, Erős Károly, Dévai Jánosné, Hegyesi Zsuzsanna, Huszárik István, Kiss Lászlóné, Mizó Ferenc, Pacsika Istvánné, Pasek Mihályné, Ottlakán Péterné Dr. Márton Klára.

Majd nyílt szavazással a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta az Ellenőrző Bizottság tagjait.
Ellenőrző Bizottság tagjai: Debreczeni Jánosné, Krajcsovics Mihályné, Strbik Mihály.

A napirendi pontok közt szerepelt még a 2021.évi ülésterv és rendezvényterv ismertetése és elfogadása, továbbá a 2021.évi tagdíj mértékének meghatározása.


Az Elnökség és az Ellenőrző Bizottság tagjai

 

A tisztújítás képei:







 

« Vissza a hírekhez