BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége által rendezett Kulturális Fesztivállal egybekötött megyei Családi Egészség és Sportnap 2021. augusztus 06.

Közzétéve:  2021-11-01

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a Kulturális Fesztivállal egybekötött megyei Családi Egészség és Sportnapját Békéscsabán a Tréning Center Sportcentrumban. A rendezvényhez csatlakozott a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett „Sportmámor” rendezvénnyel.

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő köszöntette a szépszámú megjelenteket és köszöntőjében elmondta, hogy a rendezvényen igazi családi programról van szó, hiszen nyugdíjasok unokáikkal együtt sportolhatnak a mai napon. Örömünkre szolgál, hogy a Kulturális Fesztivállal egybekötve tudják ezt megrendezni. A pandémia miatt a kultúrcsoportok találkozójának megmérettetésére eddig nem volt lehetőség.

Szegedi Balázs, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében kitért rá, hogy nemcsak a 20 éveseké a világ, a nyugdíjas éveknek nem feltétlenül a passzív pihenéssel kell eltelniük, hanem a szépkorúak olyan dolgokkal is eltölthetik szabadidejüket, ami hasznos az egészségüknek. Kiemelte, hogy a szülei, nagyszülei példáját követve ő is ilyen aktív szeretne majd lenni, mint ezen a rendezvényen részt vevő nyugdíjasok. A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetség folyamatosan, évente több olyan rendezvényt is szervez, amely a nyugdíjasok szabadidő és kulturális kikapcsolódását szolgálja.

A rendezvény eddigi és ez évi célja is az idős, nyugdíjas korosztály megmozgatása, szórakoztatása, az egészséges életmódra nevelés és a prevenció. Mindennek a megyei főszervezője Szrenka Pálné Erzsike, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke volt.

Egészségügyi szakemberek szaktanácsodásokkal álltak a nagyszámú érdeklődők rendelkezésére: életmód tanácsadással, az egészséges táplálkozás és az egészség megőrzésével kapcsolatos előadásokkal.

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Egyensúly AE Egyesület munkatársai tájékoztatókkal és közösségépítéssel kapcsolatos információkat osztottak meg az érdeklődőkkel.

A nap közös bemelegítő tornával kezdődött. Nagyon sok embernek van mozgásszervi problémája, ami befolyásolja a hétköznapjait, de azt rendszeres mozgással tompítani lehet. Majd előkerültek a kisebb-nagyobb méretű labdák. Aki akart kapura rúghatott, megcélozhatták a kosárgyűrűt is, de a teke és a tollaslabda barátai is megtalálhatták a számításaikat. A nagyszülők és unokák szellemi totóban, aszfalt rajzversenyen és egyéb ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat.

A Békés megyei Családi Egészség és Sportnap programját színesítette az is, hogy főzőversenyt rendeztek a benevező csapatoknak. A bográcsokban elkészült finom ételeket zsűrizés után jó étvággyal fogyaszthatta el a több mint 300 résztvevő.

A rendezvény teljes időtartama alatt a látogatókat Békés megyei meghívott nyugdíjas csoportok, előadók változatos kulturális műsoraival, programjaival szórakoztatta a rendező megyei szövetség.

A sportversenyek eredményhirdetése után mindegyik sportágban a résztvevő felnőttek és gyermekek oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át, valamint jutalmazva lettek a főzőverseny eredményes csapatai is.

A támogatásoknak köszönhetően Kaczor Feri, „a mulatós zene koronázatlan királya” koncertje zárta ezt a felejthetetlen napot.

Örömünkre szolgált, hogy az egész napos programokkal, gond nélkül, felhőtlenül szórakozhattak, kikapcsolódhattak nyugdíjas társaink és szeretetben együtt lehettünk. Az ilyen és hasonló rendezvényeknek hatalmas közösségépítő ereje van.

A rendezvényt támogatta: Miniszterelnökség, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Bethlen Gábor Alapkezelő, Békés Megyei Önkormányzat, Magyar Szabadidősport Szövetség és a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Galéria megtekintése »

 

« Vissza a hírekhez