BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

XI. Országos Szenior Táncfesztivál - 2019. július 06.- Gyula

Közzétéve:  2019-07-06

2019. július 6-án Gyulán az Erkel Ferenc Művelődési Központban került sor a XI. Szenior Országos Táncfesztivál megrendezésére.

Kora reggeltől az ország számos helyéről érkező csoportok, fellépők lepték el a művelődési központ előcsarnokát, ahol a regisztráció után népviseletbe és egyéb fellépőruhába öltöztek át. A táncfesztivál lehetőségét biztosít az országban működő szenior csoportoknak a bemutatkozására, tudásuk összemérésére, valamint szakmai zsűri megmérettetésére. A fesztivál kiemelt célja az is, hogy a bemutatott produkciókkal a táncosok kedvet teremtsenek a közönségnek, a nyugdíjas korosztálynak a mozgáshoz, a felnőttkori tánctanuláshoz, az önfeledt szórakozáshoz.

A Himnusz közös éneklése után Szrenka Pálné, a Szövetség elnöke köszöntötte a megjelent fellépőket, támogatókat és a kedves közönséget. Örömmel tölt el, hogy ilyen sokan eljöttek, jó látni a sok ismerős arcot, nem lehet elégszer megköszönni a sok erőt,  biztatást, amit kapunk önöktől és megerősítenek bennünket abban, évről évre, hogy művészetre, a hagyományőrzésre áldozni kell. Büszkék lehetünk arra, hogy az időskor aktív megélésének számtalan számtalan lehetőségét tudjuk biztosítani a korosztály számára.

A mai rendezvény is bizonyítja a tánc összetartó erejét, és azt, hogy a nyugdíjas társadalom aktív a mindennapokban,és jelentősen kiveszi a részét mások szórakoztatásában.

A rendezvényt a vendéglátó Gyula város polgármestere megbízásából Kiss Tamásné nyitotta meg mint a rendezvény fővédnöke. Köszöntötte a megjelenteket Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke, akik szintén támogatják szövetségünk működését és programjaink megvalósítását. Krajlik Klára a Nyugdíjasok Szociális Fóruma részéről méltatta a rendezvényt.

A rendezvény nagyságát az is mutatja, hogy a kilenc órakor kezdődő program az eredményhirdetés után délután négy órakor ért véget. A rendezők a helyi lehetőségekhez képest minden igényt próbáltak kielégíteni a fellépő csoportoknak, vendégeknek.

Az ország legtávolabbi megyéiből is érkező 40 fellépő csoport 46 értékes műsorszámot mutatott be a háromtagú szakmai zsűri előtt.

A fellépők kétharmada néptánc, egyharmada társastánc és egyéb kategóriában mutatta be tudását a nagyszínpadon. A fergeteges szenior néptáncprodukciók mellett a lágyabb társastánc-produkciókban gyönyörködhetett a nem is kis számú, közel 670 fellépő és látogató előtt, sőt még hastáncbemutatót is láthattak.

A közel hétórás rendezvény végén a háromtagú szakmai zsűri aranyminősítést 17 csoportnak, ezüstminősítést 18 csoportnak, bronzminősítést 5 csoportnak, műsorszámnak ítélt meg.

Mindenki egységes véleménye az volt, hogy ezeknek a rendezvényeknek óriási közösségépítő szerepe van, érékét teremtenek és adtak át, és mély közösségi és baráti kapcsolatok alakultak ki.

A rendezők ezúton is köszönetet mondanak a főtámogatóknak, a megyei szövetség tagszervezeti önkéntes segítőinek a rendezvényen nyújtott önkéntes odaadó munkájukért.

A rendezvény a Miniszterelnökség és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg. További támogatók: Gyula Város Önkormányzata, Békés Megyei Önkormányzat, Nyugdíjasok Szociális Fóruma, Nyugdíjasok Országos Szövetsége, Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége.

(Generációnk - XVI.évf.8.sz.)

 

« Vissza a hírekhez