BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Hagyományőrző népdalkörök, valamint szólóénekesek dalos találkozója - 2019. május 18.- Békés

Közzétéve:  2019-08-28

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2019. május 18-án rendezte meg a Békés megyei Hagyományőrző Népdalkörök valamint szólóénekesek találkozóját.

Kora reggeltől folyamatosan érkeztek a rendezvény fellépői, és kísérőik, hogy szurkolhassanak a kedvenceiknek, biztassák őket, és a fellépők egy csodálatos napot szerezzenek a lelkes közönségnek.

Szívet melengető, szemet gyönyörködtető volt látni a színes népviseletbe, és hagyományos ruhába öltözött sokaságot.

A Himnusz elhangzása, közös eléneklése után Szrenka Pálné a megyei Szövetség elnöke köszöntötte a megjelent fellépőket, támogatókat, és a kedves közönséget. Kihangsúlyozta, a rendezvény célja az, hogy lehetőséget biztosítsanak a dalköröknek és szólóénekeseknek a bemutatkozásra,tudásuk összemérésére hiszen mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy az itt fellépők régóta valamennyien méltóak a legkiemelkedőbb minősítésre. Legyen céljuk a mai napon az örömszerzés és szórakoztatás!

Köszöntötte a rendezvény fővédnökét, a Békés megyei Önkormányzatnak képviseletében megjelent Várfi András urat a Békés Megyei Önkormányzat alelnökét, és felkérte a rendezvény megnyitására. Várfi úr elmondta, büszkeség és öröm tölti el, hogy részese lehet az eseménynek, köszönet azért, hogy a hagyományok ápolásában, terjesztésében, őrzésében kiemelkedő szerepet vállalnak nyugdíjasaink, örömet és boldogságot közvetítenek a hallgató közönségnek. Kedves szavakkal biztatta a koránt sem tinédzser korú résztvevőket, és a fiatal generáció képviselőit, sikeres szereplést kívánt!

A találkozón 41 fellépő (20 népdalkör, 21 szólóénekes) mutatta be tudását. Minden perc felejthetetlen élmény volt! A közönség együtt élt a produkciókkal, együtt énekelt a fellépőkkel, vastapssal fejezte ki háláját. Külön öröm volt, hogy néhány fiatal tehetség visszarepített bennünket ifjúságunk disco világába, szép emlékeket idézve fel.

Rendezvényünk támogatói:

  • Emberi Erőforrások Minisztériuma,
  • Nemzeti Együttműködési Alap
  • Békés Megyei Önkormányzat
  • Nyugdíjasok Szociális Fóruma
  • Nyugdíjasok Országos Szövetsége

Csodás-csodás nap volt!

Köszönet Szrenkáné Erzsikének az egész napos moderátori, és konferansz feladatok lendületes ellátásáért. Záró szavaiban méltatta a rendezvény évenkénti népszerűségét, a nyugdíjas társadalom
tagjainak aktivitását, köszönetet mondott a felkészítő segítőknek, tanároknak. Megköszönte a megyei Szövetség elnökségi tagjainak, és önkénteseinek, hogy odaadó munkájukkal segítették a rendezvény
létrejöttét.

Jövőre veletek ugyanitt!!!

(Generációnk-XVI.évf.7.sz.)

 

« Vissza a hírekhez