BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE

kezdőoldal
          

Dr. E. Szabó Zoltán Ph.D

Közzétéve:  04-01-15

A Békés megyei Dr. E. Szabó Zoltán 1939-ben született Gyulán. A Békéstáji Művészeti Társaság 2014. évben alkotásaiból rendezett kiállítást június 20-án a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A most is aktívan dolgozó Dr. E. Szabó Zoltán festőművész a 2015. év elején az I. Képzőművészeti Nemzeti Szalon pályázati kiírására több művészeti alkotással készül részt venni.

E. Szabó Zoltán bár Gyulán született, gyermekkorát Endrődön töltötte (ahogy arra a neve előtti E. betűvel önmaga is utal). Szegeden szerzett rajz és ének-zene szakos diplomát. Mesterei Cs. Pataj Mihály, Fischer Ernő és Vinkler László voltak. A kezdeti orosházi évek után 44 esztendőn át a pedagógusképzésben tanított (Szegeden, Kaposvárott, Békéscsabán, Szarvason).

A békési megyeszékhelyre 1986-ban költözött, ekkor kezdett újra festeni. Tagja a Békéstáji Művészeti Társaságnak. Közel 30 önálló és számos kollektív kiállításon mutatkozott már be itthon és Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Portugáliában, Angliában, de az Egyesült Államokban is, sőt képei eljutottak Dél-Amerikába és Új-Zélandra is.

Jelenleg arra készül, hogy eleget tudjon tenni a Műcsarnok meghívásának, és a festményeivel is szerepelhessen a 2015. tavaszán nyíló I. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításán. A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége honlapja most bemutat öt szép képet a művész alkotásaiból.

hoho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xcx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza